Werkplekleren.

Ben je op zoek naar een stagiair of een nieuwe medewerker? Wens je een project met studenten te starten?  Maak dan kennis met de graduaatsopleidingen van PXL-Digital.
Leren op de werkplek vormt de rode draad doorheen de graduaatsopleidingen. Als Hogeschool kiezen we ervoor studenten zo snel mogelijk te laten leren op de werkplek. Zo heeft u als bedrijf gedurende 1 jaar of meer een student die u onbezoldigd en samen met ons kan opleiden. 
Heeft u interesse om een werkplek aan te bieden? 

Schrijf je in.

Werkplekleren

Binnen de graduaatsopleidingen van Hogeschool PXL leiden we mensen op die zowel sterk zijn in het programmeren van softwaretoepassingen, het creatief ontwerpen en ontwikkelen van front-end toepassingen, het installeren en onderhouden van een
IT-infrastructuur, en het installeren en configureren van Smart Home oplossingen.

Typisch voor graduaatsopleidingen is dat het gaat om een kortdurende praktijkgerichte opleiding in het hoger onderwijs. Ze zijn minder theoretisch dan (professionele) bacheloropleidingen. Graduaten zijn sterk gericht op werkplekleren: leren door te doen in reële werksituaties.

De studenten kunnen onbezoldigd opgeleid worden en meedraaien zodat ze nadien onmiddellijk inzetbaar zijn in het bedrijfsleven.

Praktisch

Graduaatsopleiding Programmeren en Digitale vormgeving:

 • Tijdens het tweede opleidingsjaar zal werkplekleren in uw bedrijf starten in het eerste semester en loopt de periode  werkplekleren van 7/11/2022 tem  13/01/2023, aan drie dagen per week (woensdag, donderdag en vrijdag). Het semester wordt afgesloten met een examenperiode van 3 weken.

 • Tijdens het tweede semester loopt de periode werkplekleren van 13/02/2023 tem 26/05/2023, ook drie dagen per week. Het semester sluit af met een examenperiode en de graduaatsproef.

Graduaatsopleiding Systeem- en Netwerkbeheer:

 • Tijdens het tweede opleidingsjaar zal werkplekleren in uw bedrijf starten in het eerste semester vanaf 3/10/202 tem 13/01/2023  op woensdag en donderdag (2 dagen per week). Het semester wordt afgesloten met een examenperiode van 3 weken.

 • De laatste fase van werkplekleren gaat door tijdens het tweede semester van het tweede opleidingsjaar en zal de student drie dagen werkplekleren (woensdag, donderdag en vrijdag) van 13/02/2023 tem 26/05/2023. Het semester sluit af met een examenperiode en de graduaatsproef.

Graduaatsopleiding Internet of Things:

 • Het eerste opleidingsjaar start de eerste fase werkplekleren tijdens het tweede semester vanaf 13/02/2023 tem 26/05/2023 op woensdag  (1 dag per week). Het semester wordt afgesloten met een examenperiode van 3 weken.

 • In het tweede opleidingsjaar zal werkplekleren doorgaan tijdens het eerste semester vanaf 03/10/2022 tem 13/01/2023 op woensdag en donderdag (2 dagen per week). Het semester wordt afgesloten met een examenperiode van 3 weken.

 • De laatste fase van werkplekleren gaat door tijdens het tweede semester van het tweede opleidingsjaar vanaf 13/02/2023 tem 26/05/2023 op woensdag, donderdag en vrijdag (3 dagen per week). Het semester sluit af met een examenperiode en de graduaatsproef.

Interesse

Wil je graag samen met ons studenten mee opleiden gedurende een volledig jaar 2 tot 3 dagen per week en 'boetseren" naar uw specifieke bedrijfscultuur. De studenten van het graduaat Internet of Things starten reeds tijdens het eerste jaar van de opleiding met 1 dag werkplekleren per week.

Schrijf je dan in via bovenstaand formullier!

Wens je meer informatie over werkplekleren te ontvangen?  Neem dan contact op met één van onze opleidingscoördinatoren:

 • Natacha Bruggen voor de graduaatopleidingen Programmeren en Digitale vormgeving,
  e-mail: natacha.bruggen@pxl.be

 • Hans Roeyen voor de 
  graduaatsopleidingen Internet of Things en Systeem- en netwerkbeheer
  e-mail: hans.roeyen@pxl.be