Handshake event
Graduaat Digitale vormgeving
Graduaat Programmeren
Graduaat Systeem- en Netwerkbeheer

Donderdag 16 mei 2024 - Hogeschool PXL gebouw D 

17u00 - 18u00: Verwelkoming en infomoment
18u00 - 20u00: Handshake event 

Inschrijven                 

two women talking while looking at laptop computer

Werkplekleren

Binnen de graduaatsopleidingen van Hogeschool PXL leiden we mensen op die zowel sterk zijn in het programmeren van softwaretoepassingen, het creatief ontwerpen en ontwikkelen van front-end toepassingen, en het installeren en onderhouden van een IT-infrastructuur.

Typisch voor graduaatsopleidingen is dat het gaat om een kortdurende praktijkgerichte opleiding in het hoger onderwijs waarvan de afgestudeerden onmiddellijk inzetbaar zijn in het werkveld. Meer dan 1/3 van de opleiding bestaat uit werkplekleren: leren door te doen in een bedrijf/organisatie.

Door het grote succes van onze opleidingen zijn we op zoek naar werkplekken die onze studenten vanaf eind september 2024 voor 2 tot 3 dagen/week op de werkvloer willen ontvangen.

De studenten kunnen 1 jaar onbezoldigd opgeleid worden en meedraaien zodat ze nadien onmiddellijk inzetbaar zijn.

person holding pencil near laptop computer

Zoektocht naar een werkplek

Het handshake event heeft als doel bedrijven/organisaties/ scholen en studenten uit de graduaatsopleidingen   Digitale vormgeving,  Programmeren en Systeem- & Netwerkbeheer  met elkaar in contact te brengen in functie van werkplekleren.

Tijdens het handshake event kan er uitgebreid over de interesses van de studenten gesproken worden. Alle studenten hebben de mogelijkheid om hun cv met u te delen tijdens het gesprek.

Voorbereiding

Wij vragen de studenten zich grondig voor te bereiden door uw bedrijfsprofiel op onze job pagina op voorhand door te nemen. Op basis daarvan kunnen zij doelgericht kiezen welke partners zij zullen ontmoeten. 

Het werkplekleren start op de volgende data:


Graduaat Digitale vormgeving:
vanaf 13/11/2024 - 3d/week

Graduaat Programmeren:
vanaf 13/11/2024 - 3d/week

Graduaat Systeem- en Netwerkbeheer:
vanaf 25/09/2024 - 2d/week


 


Praktisch

Het handshake event zal fysiek doorgaan bij PXL-Congress, gebouw D. 

Per tafel voorzien we een vermelding van bedrijfsnaam en een badge per ingeschreven deelnemer. Om praktische redenen worden banners en gadgets niet toegestaan. Rekening houdend met de beschikbare ruimte is het aantal tafels per bedrijf beperkt tot max. 2, met een max. van 2 personen per tafel. Deelname is geldig na ontvangst van online inschrijving (1 inschrijving = 1 tafel + max 2 collega's). We vragen geen inschrijvingsgeld voor de bedrijven om deel te nemen. 

Tijdens dit event mogen er geen banners en/of ander promomateriaal gebruikt worden. Dit is wel toegestaan tijdens de jobdays. 

 

two person shaking hands near white painted wall

Een match! Wat nu?

Wanneer er een match is met een student contacteert het bedrijf de student persoonlijk voor een vervolggesprek en om de verdere verwachtingen in kaart brengen.

Na dit vervolggesprek staat de student ervoor in om het bedrijf de nodige documenten te bezorgen. Deze documenten (overeenkomst werkplekleren, risicoanalyse en werkpostfiche) worden ingevuld en ondertekend door drie partijen (werkplek/student/hogeschool PXL). 

Belangrijk is ook dat u als bedrijf onze werkplekscan invult, zodat we alle mogelijkheden in onze samenwerking kunnen inventariseren:

Graduaat Digitale vormgeving

Graduaat Programmeren

Graduaat Systeem- en NetwerkbeheerContact

Coördinator Digitale Vormgeving en Programmeren:

Natacha Bruggen: natacha.bruggen@pxl.be


Contact

Coördinator Systeem- en Netwerkbeheer:

Hans Roeyen:
hans.roeyen@pxl.be

Locatie

Hogeschool PXL - Gebouw D (Congress)

Elfde Liniestraat 26, 3500 Hasselt

Zie route

Catering

Er worden broodjes en drank voorzien voor alle deelnemers