Seminarie: Inetum-Realdolmen

Initiatie in Change Management

Inschrijven

ICT gaat over projecten uitvoeren en opleveren aan gebruikers. Niet “voor de sport” of om bezig te zijn, maar om bepaalde baten te bekomen. Denk hierbij aan goedkoper, sneller, efficiënter, minder arbeidsintensief, breder doelpubliek, extra business, etc. 

Een nieuw product, een andere app of een nieuwe of aangepaste toepassing zorgt telkens voor een verandering voor de betrokken organisatie en vooral gebruikers. Verandering in hoe ze dingen doen, verandering in hoe naar zaken te kijken, verandering in hoe samenwerken, veranderen in … En een verandering zorgt telkens voor weerstand. 

In dit gastcollege initiëren we jullie in ‘Change Management’. Wat is het? Hoe herkennen we weerstand en hoe gaan we er mee om? Hoe pakken we Change management aan? 

We brengen een aantal inzichten bij, bekijken een aantal methodologieën en technieken met als doel bewustzijn te creëren. 

Een gastcollege dus voor studenten met ambities om project manager, functioneel of business analist of - waarom niet - programma of change manager te worden.

Bedrijf

Inetum-Realdolmen
Johan De Rop

Specialisatie

SWM / all
max: 25

Praktisch

3 mei 2022
8:30 - 12:30
G515

Voorkennis

Geen

Voorbereiding

Zie hieronder

VOORBEREIDING: Om het nut van het gastcollege over Change Management te verhogen en om het voor jou als persoon in de praktijk ook concreet toepasbaar te maken, willen we jou vragen een korte voorbereiding te maken. 

Denk even na en ga op zoek naar een verandering die je in het recente verleden hebt zien ‘mislukken’ of eentje die minstens niet onmiddellijk het gewenste gevolg heeft gehad. Je mag zowel binnen je privé-situatie, binnen je eigen netwerk (vereniging, vriendengroep, school, bedrijf, bedrijf van je ouders, etc) kijken als op nationaal of internationaal vlak. Wees creatief: kies dus niet (bij deze uitgesloten) voor ‘het vaccinatiebeleid’ of ‘de wereldvrede’.

  • Beschrijf kort de initieel gewenste verandering en het uiteindelijke resultaat.

  • Beschrijf daarnaast ook jouw inschatting en idee wat de redenen zijn waarom de verandering niet is geslaagd of niet de bedoelde uitkomst had. 

  • Alles op maximum 1 A4tje noteren, is zeker OK. Het hoeft zeker geen heel naslagwerk of gedetailleerde paper te zijn. 

We gebruiken een aantal voorbeelden tijdens de workshop. En de persoon met het als beste beoordeelde voorbeeld, wordt uiteraard beloond!