Innovatieroute

Security 

Aantal

Minimaal 15

Afstudeerrichting

SNB

Bedrijven

Ordina / PWC / Deloitte

Seminaries en workshops

Woensdag 26 september 2018

Bedrijf: Ordina

Spreker: Lennart Polaris en Kristof Hendrickx

Onderwerp:

Inleidend seminarie binnen de gebieden Privacy en Security, gevolgd met een praktische workshop rond Security in de vorm van een hackaton / pentest competitie met voldoende ondersteuning.

Vereisten:

  • /

Locatie en uur:

  • 09:00 tot 17:00    @PXL Research - Gebouw A - 1ste verdieping - StudentHub

Woensdag 10 oktober 2018

Bedrijf: PWC

Spreker: Cedric Remande 

Onderwerp:

Gedurende crash course in forensic analysis krijgen de studenten eerst theorie waarmee ze vervolgens aan de slag kunnen gaan met verschillende ‘capture the flag’-challenges. De studenten worden begeleid zodat ze een efficiënte oplossing bekomen voor de verschillende challenges. De focus ligt voornamelijk op de volgende concepten: analyse van de verscheidene bestandsformaten, steganografie, memory analyse en netwerk analyse.

Vereisten:

Locatie en uur:

  • 09:00 tot 17:00   @Corda 7 -  iSpace - iClassroom

Vrijdag 12 oktober 2018

Bedrijf: 

Spreker: Luc Buntinx

Onderwerp: Encryptie

FACT : Sinds begin jaren 70 zijn asymmetrische encryptie applicaties steeds populairder geworden, in steeds geavanceerdere vormen blijft het PKI principe ook vandaag nog steeds overeind en veilig.

PROBLEM : Echter door de veelheid aan sleutels die we vandaag hanteren, kunnen we die als mens al lang niet meer onthouden en worden ze dus opgeslagen, en dat creëert zwakke plekken in de beveiliging.

SOLUTION : Door een bijkomende code/paswoord/pincode te introduceren zodat private sleutels enkel hun cryptografisch werk doen als de bijhorende code correct is, krijg je als gebruiker eenvoudigere toegang tot PKI applicaties.

BONUS : Met dit simpel, maar toch fundamenteel patent (VS & EU), kan je niet alleen bestaande PKI toepassingen veiligere en makkelijker maken, maar krijg je als bonus een 80% vrijstelling op de inkomstenbelasting.

Vereisten:

  • /

Locatie en uur:

  •  @PXL Research - Gebouw A - 1ste verdieping - StudentHub

  • 10:00 tot 12:00

Woensdag 17 oktober 2018

Bedrijf: Deloitte

Spreker: Tom Palmaers en Jens Baetens

Onderwerp: Ethical Hacking & Red Teaming

  • Voormiddag: theorie sessie rond “Ethical Hacking & Red Teaming”, de innovatieve nadruk zit in het “red teaming” gedeelte

  • Namiddag: praktische toepassing via Deloitte's “Hackazon” platform. Hackazon is een training platform waarbij studenten hacking challenges oplossen in “capture the flag” stijl.


Vereisten:


Locatie en uur:

  • 09:00 tot 17:00u    @PXL gebouw B lokaal B151