Innovatieroute

AI & Robotics 

Aantal

Minimaal 15

Afstudeerrichting

AON

Bedrijven

Bewire / Craftworkz

Seminaries en workshops

Woensdag 26 september 2018

Bedrijf: Bewire

Spreker: Anissa Schirock

Onderwerp:

De dag van vandaag heeft iedereen al gehoord van AI en gebruiken de meesten de term vaak als het gaat over wat de toekomst in petto heeft. Velen geloven in een doemscenario waarin robots en computers de wereld gaan overnemen ende mens gaandeweg minder en minder van belang zal zijn. Of dit nu het werkelijke toekomstplaatje wordt of niet, je kan er maar beter voor zorgen dat je weet wat AI is, wat je er mee kan, maar vooral ook wat je er niet mee kan.

Tijdens dit seminarie beginnen we met de basis. We starten met waar (of beter met wie) het allemaal begon, om dan verder te gaan met waar je AI de dag van vandaag kan terugvinden. Na dit eerste onderdeel zullen we het landschap grotendeels in kaart hebben gebracht, zodat we verder kunnen met het onderzoeken van de deeldomeinen binnen AI.

In een tweede deel gaan we dieper in op theoretische concepten en machine learning. Deze kennis komt zeker van pas tijdens de volgende sessies. We eindigen het seminarie met het concept Decision tree. Daarna gaan we aan de slag om alle theorie in de praktijk te brengen door gezamenlijk een chatbot te bouwen. Zo ontdek je zelf hoe Decision trees hierin van belang zijn.

Vereisten:

  • Unity, versie 5.4.6, downloaden

Locatie en uur:

  • 09:00 tot 17:00    @iSpace - Corda 7

Woensdag 3 oktober 2018

Bedrijf: Craftworkz/Brainjar

Spreker: Deevid De Meyer

Onderwerp:

Tijdens de tweede workshop wordt stilgestaan bij Deep Learning. Het AI domein waar vandaag de dag de meeste innovatie afspeelt. Zelf een Deep Learning model trainen met behulp van Keras en vervolgens gebruiken in een toepassing zal de hoofdbrok zijn. De in en outs van Deep Learning modellen worden ook uit de doeken gedaan.

Daarnaast wordt een overzicht gegeven van interessante deep learning toepassingen en nieuwe architecturen. Bijvoorbeeld voor objectherkenning.

Vereisten:

  • Python 3
  • PyCharm Community Edition

Locatie en uur:

  • 09:00 tot 17:00    @iSpace - Corda 7

Woensdag 10 oktober 2018

Bedrijf: Craftworkz/Brainjar

Spreker: Deevid De Meyer

Onderwerp: 

De derde sessie zal voor de helft gewijd worden aan Re-enforced Learning en OpenAI. Open AI is het non-profit artificial intelligence onderzoeksbedrijf van onder andere Elon Musk. De OpenAI Gym is een eenvoudig op te zetten AI platform om zeer geavanceerde oplossingen te ontwikkelen.

De andere helft zal een overzicht zijn van huidige belangrijke AI API’s. Want op het internet zijn er heel veel API’s beschikbaar. Daardoor is het soms moeilijk om door de bomen het bos te zien.

Vereisten:

  • /

Locatie en uur:

  •  09:00 tot 17:00    @iSpace - Corda 7