Handshake Event

Graduaat Digitale Vormgeving

Graduaat Programmeren

Graduaat Systeem- & Netwerkbeheer

donderdag 20 mei 2021 17-20u

online

Werkplekleren


Binnen de graduaatsopleidingen van Hogeschool PXL leiden we mensen op die zowel sterk zijn in het programmeren van softwaretoepassingen, het creatief ontwerpen en ontwikkelen van front-end toepassingen, en het installeren en onderhouden van een IT-infrastructuur.

Typisch voor graduaatsopleidingen is dat het gaat om een kortdurende praktijkgerichte opleiding in het hoger onderwijs waarvan de afgestudeerden onmiddellijk inzetbaar zijn in het werkveld. Meer dan 1/3 van de opleiding bestaat uit werkplekleren: leren door te doen in een bedrijf/organisatie.

Door het grote succes van onze opleidingen zijn we op zoek naar werkplekken die onze studenten vanaf oktober 2021 voor minimaal 2 dagen/week op de werkvloer willen ontvangen.

De studenten kunnen 1 jaar onbezoldigd opgeleid worden en meedraaien zodat ze nadien onmiddellijk inzetbaar zijn in.

Odoo tekst en afbeelding blok

Ik neem graag deel aan het handshake event en biedt hiermee een werkplek aan voor één of meerdere studenten.

Zoektocht naar een werkplek

Het handshake event heeft als doel bedrijven/organisaties/scholen en studenten uit de graduaatsopleidingen  Digitale vormgeving,  Programmeren en Systeem- & Netwerkbeheer  met elkaar in contact te brengen in functie van werkplekleren.

Tijdens het handshake event kan er uitgebreid over de interesses van de studenten gesproken worden.  Alle studenten hebben de mogelijkheid om hun cv met u te delen tijdens het gesprek.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen


Voorbereiding

Wij vragen de studenten zich grondig voor te bereiden door uw bedrijfsprofiel op onze job pagina op voorhand door te nemen. Op basis daarvan kunnen zij doelgericht kiezen welke partners zij zullen ontmoeten. 

Het werkplekleren start op de volgende data:

- graduaat Digitale vormgeving 
 vanaf 8 november 2021 - 3 dagen per week

- graduaat Programmeren vanaf 8 november 2021 - 3 dagen per week

- graduaat Systeem- en Netwerkbeheer vanaf 4 oktober 2021 - 2 dagen per week

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Praktisch

Graduaatsopleiding Programmeren en Digitale vormgeving:

  • Tijdens het eerste semester loopt de periode werkplekleren van 8/11/2021 tem 14/01/2022, aan drie dagen per week (woensdag, donderdag en vrijdag). Het semester wordt afgesloten met een examenperiode van 3 weken.

  • Tijdens het tweede semester loopt de periode werkplekleren van van 14/02/2022 tem 27/05/2022, ook drie dagen per week. Het semester sluit af met een examenperiode en de graduaatsproef.

Graduaatsopleiding Systeem- en Netwerkbeheer:

  • Tijdens het eerste semester zal werkplekleren doorgaan vanaf 4/10/2021 tem 14/01/2022 op woensdag en donderdag (2 dagen per week).

  • Tijdens het tweede semester zal de student drie dagen werkplekleren (woensdag, donderdag en vrijdag) van 14/02/2022 tem 27/05/2022. Het semester sluit af met een examenperiode en de graduaatsproef.

                  


Wat als er een match is?

Wanneer er een match is met een student contacteert het bedrijf de student persoonlijk voor een vervolggesprek en om de verdere verwachtingen in kaart brengen.

Na dit vervolggesprek staat de student ervoor in om het bedrijf de nodige documenten te bezorgen. Deze documenten (overeenkomst werkplekleren, risicoanalyse en werkpostfiche) worden ingevuld en ondertekend door drie partijen (werkplek/student/hogeschool PXL). 

Belangrijk is ook dat u als bedrijf onze werkplekscan invult, zodat we alle mogelijkheden in onze samenwerking kunnen inventariseren:

- Graduaat Digitale Vormgeving: www.pxl.be/werkplekscan/dvo

- Graduaat Programmeren: www.pxl.be/werkplekscan/pro

- Graduaat Systeem- en Netwerkbeheer: www.pxl.be/werkplekscan/sneGraduaatscoördinator 
Programmeren en Digitale Vormgeving

Natacha BruggenGraduaatscoördinator
Systeem- en netwerkbeheer

Joeri Gerrits

Contact

Departementaal ondersteuner

 


Locatie

Nader te bepalen

Afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen