Veel gestelde vragen

l

Deze rubriek beantwoordt (in de mate van het mogelijke) de totnogtoe meest gestelde vragen. De lijst zal regelmatig aangevuld worden.

Wat als de scholen weer mogen opengaan voor 18 mei?

Als de overheid beslist dat scholen de deuren weer mogen openen zal Hogeschool PXL hieromtrent een beslissing nemen en deze ook communiceren. Hou dus ook tijdens de Paasvakantie je mailbox en de website van Hogeschool PXL goed in de gaten.

Wat doe ik best als ik het allemaal even niet meer zie zitten?

We beleven allen een moeilijke periode dus je bent zeker geen uitzondering. Praat met je naasten, met je lectoren en neem contact op met de studentenondersteuner van je opleiding. Een paar eenvoudige tips kunnen je soms weer de broodnodige motivatie geven!
Wanneer je financiĆ«le problemen hebt door de coronamaatregelen bv. Je studentenjob in de horeca kwijt door de coronamaatregelen?  Neem dan contact op met de sociale dienst van PXL voor een oplossing op maat.

Hoe bereid ik me nu best voor op de examens?

Aangezien we het examengebeuren nog meer gedetailleerd moeten uitwerken, bereid je je best voor zoals je dat zou doen voor een gewoon examen in het klaslokaal.

Wat houden online examens in?

De opleidingen informeren de studenten over het verdere verloop.  Deze omstandigheden vragen om heel wat organisatorische aanpassingen.  Daarom vragen we het nodige begrip en geduld, maar we doen er uiteraard alles aan om naar de best mogelijk oplossing te zoeken.

Hoe gaat mijn juryexamen verlopen?

Afhankelijk van de specifieke situatie op dat moment zal dit gebeuren binnen een traditionele setting op de campus of een online jury.  De combinatie wordt ook bekeken: student en lector in de classroom, jury @home.