Programma

18u00     Ontvangst

18u20     Verwelkoming door Francis Vos, Departementshoofd PXL-IT

18u30      Keynote "(We), Myself and AI" door Herman Konings, trendanalist en consumentenpsycholoo

19u25      Panelgesprek "AI ... from hype to mainstream"

      Moderator:   Kenneth Dée, Innovation Editor/tech journalist - Medialaan

      Panelleden:               

·         Deevid De Meyer, AI Engineer - Craftworkz & Co-Founder Brainjar 

·         Ir. Jan Van de Poel, Exploring AI & Deep Learning - Product builder

·         Dr. Ir. Ing. Jan Verhasselt, Managing Director - Yazzoom

·         Manuel Schaeken, Afdelingshoofd Regionale Computer Crime Unit (RCCU) Limburg

·         Mark Vanlook, Drone Cluster Manager & CEO Droneport 


20u15     Netwerkmoment @Plaza Corda1

KEYNOTE

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Herman Konings

Trendanalist & Consumentenpsycholoog

Herman Konings, bouwjaar 1964, is master in de theoretische psychologie (KU Leuven) en beheerder van het Antwerpse trend- en toekomstonderzoeksbureau Pocket Marketing/nXt.

Als trendanalist en consumentenpsycholoog geeft Herman regelmatig consults, workshops en lezingen aan bedrijven, genootschappen, overheden en het hoger onderwijs over trendverschuivingen en toekomstverwachtingen. Tussen 2005 en 2015 heeft Herman zo'n 2000 lezingen en werkmeetings gegeven, waarvan een 700-tal in Nederland en ruim 150 buiten de Benelux.

Herman is een onvervalste verhalenverteller die de toeschouwer in een meeslepend parcours weet te begeesteren voor de wondere wereld van passies en interesses, van trends en toekomstverwachtingen, van wat is en wat zal zijn.


 

Panelgesprek

 

Odoo afbeelding en tekstblok

Moderator:

Kenneth Dée

Innovation Editor/Tech journalist - Medialaan/VTM  

Kenneth is technologiejournalist bij vtmnieuws. Het begon ooit met de laptop die hij kreeg van z'n ouders, toen hij nog op de lagere school zat. Vandaag schuimt hij de hele wereld af op zoek naar een antwoord op de vraag: hoe ziet onze wereld er in de toekomst uit? Hij brengt daarover verslag uit voor een breed publiek en maakt er een speerpunt van om dat te doen op een manier die iedereen begrijpt. Hij heeft een voorliefde voor AI, IoT en zelfrijdende wagens. Maar eigenlijk is elk toestel met knopjes genoeg om zijn aandacht te trekken.

 

Panelleden

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Deevid de Meyer,
A.I. Engineer - Craftworkz

Deevid De Meyer is een computer wetenschapper met een achtergrond in gedistribueerde systemen. Bij Craftworkz was hij verantwoordleijk voor de AI- en Roboticaprototypes. Inmiddels houdt Deevid zich bezig met zijn eigen startup genaamd Brainjar, dat specifiek focust op deep learning projecten.


 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Ir. Jan Van de Poel
Practical deep learning

Als mede oprichter van Flow Pilots ondersteunde Jan sinds 2011 tot aan de overname vorig jaar, bedrijven bij hun mobiele en digitale ervaring.
Hij is een Microsoft MVP in Developer Technologies en trainde tot een 10 tal jaren geleden neural networks. Momenteel onderzoekt hij praktische applicaties in deep learning en probeert deep learning toegankelijker, begrijpelijker en toepasbaarder te maken bij zerotosingularity.com.

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Manuel Schaeken 
Afdelingshoofd Regionale Computer Crime Unit (RCCU) Limburg   

Manuel Schaeken volgde de bachelor opleiding toegepaste informatica in 1999 aan de toenmalige Katholieke Hogeschool Kempen en werkte daarop in de software industrie. In 2005 startte hij zijn opleiding bij de Federale Gerechtelijke Politie als hoofdinspecteur met bijzondere specialisatie in IT waarna hij werkzaam was bij de federale CCU (FCCU) en daarna bij de Federale Gerechtelijke Politie van Turnhout. Momenteel is hij afdelingshoofd van de computer crime afdeling van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg waarin hij samen met een team van digital forensische experten cybercrime onderzoeken voert en betrokken is bij tal van innovatieve projecten. Hij beëindigde dit jaar zijn masteropleiding Business Process Management & IT (MSc) aan de Open Universiteit in Nederland.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Jan Verhasselt,
Zaakvoerder - Yazzoom 


Dr. Ir. Jan Verhasselt is de zaakvoerder van Yazzoom, een software en consultancy leverancier gespecialiseerd in de toepassing van artificiële intelligentie in de industrie.

Jan is industrieel ingenieur automatisering, burgerlijk ingenieur natuurkunde en doctor in de toegepaste wetenschappen met als specialiteit automatische spraakherkenning.

Vooraleer 7 jaar geleden Yazzoom op te richten heeft Jan onderzoeks- en managementfuncties uitgeoefend in multinationale high-tech ondernemingen.

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Mark Vanlook,
Drone Cluster Manager Euka / CEO Droneport

Ondernemer Mark Vanlook was vroeger onder meer actief bij Imec, Tractebel, AnaXis en Saga Consulting. Vandaag is hij directeur van Odernemersplatform Limburg en voorzitter van de Vlaams dronecluster Euka. Het is in die sector dat hij onlangs ook de volgende stap in zijn carrière gezet heeft, zopas werd hij aangeduid om de schouders te zetten onder Droneport Campus, de bedrijvencluster die op en rond het vliegveld van Brustem wordt uitgebouwd rond alles wat met drones te maken heeft. 

"My goal is to help companies, government, research institutions, startups, ... to find their place in the constantly changing world of new media and innovative technology."

 

Partners


Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen


Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

 

 

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen


Powered by:

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen


Met financiële steun van:

 

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen